Få bedre overblik med ordrestyring

02 juni 2020
Lotte Hindsberg

Udover at få styr på dit firmas ordre er der flere andre gode fordele ved et ordrestyringsprogram. Det er muligt at få et godt overblik over hvad du tjener op hver enkelt ordre og du kan justere prisen op eller ned, når du afgiver en ny kunde et tilbud.

Det giver dig også muligheden for at vurdere om det reelt kan betale sig at tage ordren, om du taber penge eller kan tjene mere på et andet tilbud. Det kan ske når du er ude hos den nye mulige kunde eller når du er retur på kontoret.

Ved siden af ordrestyring er det også muligt at få et overblik over dine ansatte og hvad de hver tjener af penge til virksomheden. Du får også et bedre overblik over om der er huller i deres arbejdstid, som kan udnyttes ved at sige ja til flere ordre eller du kan sende dem hen og hjælpe deres kollegaer. Det betyder at du bliver langt mere fleksibel og kan udnytte dine medarbejdere langt bedre, hvilke i sidste ende vil betyde flere penge på bundlinjen og gladere kunder.

Forbedre din likviditet

Med et ordrestyringssystem er det muligt at få indsigt i din leverandørs lager, det betyder at du kan mindske de penge du ellers bruger på at have et varelager. Du har mulighed for at se hvad han har på lager, om varen er udsolgt, men kommer snart og hvad der er af alternativer. Du kan også se prisen og dermed nemt udregne dit tilbud.

Det samme gælder dit regnskabsprogram. Du kan give din bogholder adgang, hvilke betyder at der med det samme et job er udført kan sendes en regning og ikke først, når håndværkeren har været forbi kontoret med papirarbejdet. Det betyder også at ordren ikke kan blive væk, som det kan ske med et stykke papir.