Få det bedre med akupunktur

04 december 2020
Astrid Pedersen

Lider du af kroniske smerter i muskler eller led – eller kæmper du med dårlig fordøjelse, højt blodtryk eller diverse former for allergi eller astma? Så kan du med fordel opsøge en behandler, som har erfaring med akupunktur.

Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en alternativ behandlings form som bygger på principperne i et årtusind gammel lægevidenskabeligt paradigme fra det fjerne Østen. Akupunktur har blandt andet været brugt inden for kinesisk medicin i flere tusind år, og har siden spredt sig til de vestlige lande.

I Danmark har visse former for akupunktur været en anerkendt behandlings metode gennem de sidste tyve år hvorfor der også ydes tilskud fra diverse privat sygeforsikrings ordninger – blandt andet Sygeforsikringen Danmark – til behandling med akupunktur.

I sin grundform består akupunktur af behandling med nåle, som placeres strategiske steder på kroppen. Filosofien bag akupunktur er at det menneskelige legeme består af en række energi baner – de såkaldte meridianer – gennem hvilke livs energien Chi eller Qi skal flyde uhindret. Blokeres meridianerne vil der opstå ubalancer i systemet, og dermed sygdomme og ubehag. Ved hjælp af akupunktur kan disse blokeringer opløses således at energien atter kan flyde frit i sine baner og dermed understøtte kroppen og sjælen under helbredelse af skader og sygdomme.

Hvordan kan akupunktur hjælpe mig?

Døjer du med en af oven for beskrevne lidelser kan du med overvejende sandsynlighed finde lindring hos en dygtig akupunktør. Der er nemlig rigtig god evidens for at akupunktur kan afhjælpe mange af disse dårligdomme og give dig en højere livskvalitet i din daglige tilværelse.

Er du bosiddende i København kan du for eksempel vælge den dygtige Charlotte Birch Christensen fra Harmoni & Balance som din akupunktør. Charlotte er uddannet klinisk akupunktør og har igennem mange år hjulpet glade og tilfredse klienter til smertelindring og mere energi i hverdagen.

Du kan læse mere om akupunktur hos Harmoni & Balance på hjemmesiden https://harmoni-balance.dk/akupunktur/