Få mere glæde af din altan

16 maj 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Har du et hus i flere etager, kan du overveje at få lavet en altan på de øverste etager, hvis der ikke allerede er en. Der er noget helt specielt ved at vågne op og kunne åbne sine altandøre og nyde vejret. Uanset om det er sommer eller vinter.

Selvfølgelig er det hyggeligere at gå ud med en kop kaffe om morgenen om sommeren, men at nyde haven fra sin altan om vinteren skal ikke undervurderes. Du kan se eksempler på dobbelt altandøre hos klarfönster

Dubbel altandörr

Få råd og vejledning

Inden du får bygget din altan og skal vælge altandøre, er det en god ide at starte med at få råd og vejledning af din tømrer. Han vil have den nødvendig uddannelse og erfaring til at kunne råde og vejlede dig. Han vil også kunne komme med ideer til hvordan din altan og døre skal se ud, som du ikke selv havde tænkt på.

Skal du have altandøre, så overvej at få dobbelte altandøre med glas i. Det vil gøre rummet lysere og du vil have mulighed for at nyde din altan om vinteren. Især hvis du sætter lys ud. Det vil også være med til at få din stue til at virke større da du kan åbne op tl din altan. Du skal dog være opmærksom på hvilken veje dine døre vender. Vælger du at vende dørene ud af, vil du få mere plads i din stue, men omvendt vil du få mindre plads på din altan. 

Skal du have flere døre udskiftet på en gang, kan du med fordel overveje, om du skal have den samme låsecylinder i dørene. Det betyder at du ikke skal have et kæmpe nøglepunkt, men kan nøjes med en nøgle. Husk at du skal give din producent af dørene besked om at de skal have den samme låsecylinder.