Forbered dig som lærer med gode lærermidler

10 december 2020
Anders Lundtang Hansen

Forestil dig, at du er en nyuddannet lærer, der skal til at undervise for første gang for alvor, hvor man ikke længere selv er under uddannelse.

Man er garanteret virkelig nervøs for, hvordan det skal komme til at gå, men som med så mange ting så er forberedelse virkelig vigtigt. Og det kan være i forbindelse med, at man sørger for at have de bedste lærermidler parat.

Der er selvfølgelig en masse ting, som man skal benytte sig af i forvejen, som er en del af undervisningen i lokalet, eller som man bare forventer, at der bliver brugt af en som underviser.

Dette kan man ikke undgå, men der er jo nogle områder, hvor man kan tage ens egne midler med, som man mener, at der vil lette på undervisningen for en selv – og gøre dem kloge og lærerige, som skal modtage undervisningen.

Tag fat i de lærermidler, du skal bruge

Disse midler kan jo være alt fra, at man sørger for at have udstyr og remedier med, som man selv har forstand på og kan benytte sig af i undervisningen for at vise, hvordan tingene skal gøres.

Det kan også være i det større omfang, hvor man gerne vil indføre nogle undervisningsprodukter til eleverne, og så må man eventuelt høre skoleledelsen ad, om man kan få anskaffet dette.

Måske opdager man endda, at nogle nuværende midler er alt for gammeldags, hvor man så bliver mødt med argumentet om, at der er besparelser, eller man ikke havde råd til nye lærermidler i denne omgang.

Dette er et fair argument, men hvis man fornemmer, at dette rammer undervisningen på en dårlig måde, så er det måske værd at gennemtrumfe, at man får dette indført snarest muligt.

Ellers kan man måske nøjes med nogle enkelte elementer, som eleverne så må deles om, for det handler jo alt sammen om, at man får videregivet undervisningen på den måde, så den sætter sig brugbart hos modtageren eller modtagerne.