Gulvslibning – for smukke og ensartede gulve

19 juli 2020
Astrid Pedersen

Trænger dit trægulv til en opfriskende behandling fordi dets overflade ikke længere kan blive på ved almindelig gulv vask. Så kan en gulvslibning med tilhørende efterbehandling anbefales. Når dit trægulv begynder at blive så nusset og snusket at du tydeligt kan se det skyldes det nemlig slid – og ikke bare skidt. Især sæbe behandlede trægulve vil meget hurtigt begynde at udvise tegn på slitage hvis de ikke bliver vedligeholdt og plejet efter alle kunstens regler.

Et sæbe behandlet trægulv er noget af det smukkeste at beskue, og mest behagelige at betræde. Den silkematte overflade med det hvidlige skær gør sæbe behandling til den mest populære behandlings form i de danske hjem. Men samtidig er sæbe behandlede trægulve de met sarte og mest krævende når det handler om pleje og vedligeholdelse.

Mindst én gang om ugen skal et sæbe behandlet trægulv vaskes med sæbespåner som styrker den beskyttende sæbe hinde i træværkets overflade. Forsømmes denne rutine vil gulvet lynhurtigt begynde at synes flosset og plettet i overfladen it akt med at de væske og smuds afvisende egenskaber går til grunde. Og så er der ikke andet for end at få foretaget en grundig og effektiv gulvslibning, efterfulgt af en ny efterbehandling med sæbe.

Hvordan foregår en gulvslibning?

Du bør altid vælge en professionel gulvmand når der skal udføres afslibning af gulve i din bolig. Denne opgave er nemlig ikke for amatører. Det kræver et professionelt håndelag og en vis styrke at manøvrere det tunge maskineri i jævne bevægelser ud langs panelerne og rundt om alle hjørner. Denne opgave løses bedst af en faglært håndværker med mange års erfaring. Og derfor bør du kontakte dit lokale gulvfirma for et tilbud på gulvslibning og efterbehandling.

Er du bosiddende på Sjælland kan du med fordel vælge DBF Gulvservice. Du kan kontakte DBF Gulvservice for et tilbud på gulvslibning via hjemmesiden https://dbf-gulvservice.dk/