Højbedenes mange fordele

14 maj 2020
Lotte Hindsberg

Udover at højbede er hyggelige og visuelle smukke er der mange andre gode fordele at have højbede i sin have. Et højbed er fleksibelt. De kommer som store bede eller små. Du kan få dem runde, aflange eller i trekanter alt efter hvad du skal bruge.

Det betyder at der kan stå et højbed i hvilke som helt lille hjørne i haven og du får udnyttet pladsen godt. Husk at få dem i en højde hvor det er nemmere at komme til at luge. Det betyder at det er mindre hårdt for ryggen. De skal heller ikke være mere end 1,5 meter i bredden for ellers er det svært at nå midten af bedet.

Højebedenes mange fordele

Der er som skrevet flere fordele ved højbede. En af dem er at de ofte er flytbare og det er nemmere at udskifte jorden, hvis det viser sig at de trænger til det. Samtidig er det nemmere at nedlægge, hvis man et år ikke har tid modsat et bed, der skal passes hvert år hvis det ikke skal blive fyldt af ukrudt.

At have en have betyder ofte at man et år har en plan og det næste år vil man måske noget andet. Det er en af årsagerne til at højbede er så velegnet, for det er muligt at flytte dem, så de passer ind til de nye planer.

Gem de grimme kapillærkasser bag et højbed

En kapillærkasse er en praktisk kasse at så og dyrke tomater, chili og agurker i, da de ikke skal vandes så tit. Desværre er de hvide flamingo kasser ikke særlig kønne, men det er der råd for med et højbed der skjuler kassen. Det kan igen også den fordel at planterne kommer op i en højde, hvor det er nemmere at luge uden at man får ondt i ryggen.