Hold den gode stemning i en feriebolig

27 juni 2019
Anders Lundtang Hansen
image

Man er måske tager langt væk hjemmefra for at holde sig en god, gedigen og tiltrængt ferie, hvor man måske ligefrem er så heldig at have sig en feriebolig i Toscana, som man nyder at kommer retur til gang på gang.

Eller det er første gang, man skal tage ferieophold i den, og man glæder sig som et lille barn.

Men så sker der nogle forvikling, som er afstedkommet af blandt andet for høje forventninger og nye konstellationer, som man enten som enlig, par eller familie skal forholde sig til, som man ikke er vant til.

De skrantende forventninger kan komme af, at man har for store forventninger til, at der altid er godt vejr, at man partout skal have det sjovt og hygge sig hele tiden; at maden altid er god, og at køerne er korte til seværdighederne.

Man glemmer helt, at lykken og hyggen er flygtig, så det er grunden til, man sætter så høj pris på den, fordi man ikke altid kan tvinge den frem, så man nyder den, mens den er der.

Den anden ting med, at man er under andre konstellationer, handler om, at man til hverdag har sine rutiner derhjemme og har bedre mulighed for at trække sig tilbage.

Er man på ferie i Italien som familie, er der måske mere tid, man tilbringer sammen ved for eksempel at se på seværdigheder, end man ellers gør derhjemme.

Ferieboligen er nok også mindre end ens hjem derhjemme, så måske skal ungerne og andre dele værelser, hvilket de ikke er vant til, og det kan skabe gnidninger.

Og så er nettet sikkert skrøbeligt, så man ikke lige kan blive underholdt, som man er vant til.

Det er bare vigtigt, at man holder disse ting in mente, når man lander på ferie, så man ikke bliver overrumplet og overrasket over dem.