Hvad du skal huske på, hvis du har en ventilation

19 november 2021
Steffen Petersen

advertorial

Der er mange fordele ved at have et ventilationssystem i sit hjem eller på arbejdspladsen. Det er først og fremmest med til at sikre, at du opholder dig i et dejligt ventileret rum, og herudover får du et bedre indeklima. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at vedligeholde dit ventilationssystem, så du får det maksimale udbytte af det. Vi har listet et par ting i dette indlæg, om hvad du skal være opmærksom på, når du har en ventilation hjemme i huset eller på arbejdspladsen. 

 

image

 

1. Du skal huske at rengøre den

Det er vigtigt, at du sørger for at rengøre din ventilation. På denne måde undgår du nemlig at rester af støv eller andet snavs sætter sig fast i maskinen og gør, at den ikke fungerer som den skal. Hvis du har en luftrenser stående i stuen eller soveværelset, så kan du hurtigt tørre den af med en klud. Har du derimod en ventilation, der sidder fast inde i væggen, så kan du gøre rent omkring den. På denne måde undgår du nemlig, at støv bliver cirkuleret rundt i din stue. 

 

2. Du skal huske at skifte filtre

Hvis du har et ventilationssystem, der benytter sig af filtre, så skal du huske, at de skal udskiftes jævnligt. Mange af de moderne ventilationssystemer i dag advarer dig imod, når filtret skal udskiftes. Hvis du derimod har et ældre system, så skal du være opmærksom på, hvornår filtret muligvis er blevet fyldt op. Hvis du ikke får udskiftet dit filter, så kan du risikere, at maskinen brænder sammen. Herudover vil den også bruge ekstra energi på at stå og køre rundt, så du vil spilde en masse penge i din elregning.

 

3. Du skal huske at få den renset

Hvis du har et større ventilationsanlæg, så skal du huske at få den renset. Det kræver noget mere avanceret udstyr for at udføre, hvor du skal kontakte professionelle. Med professionel renovering og rensning af dit ventilationsanlæg er du garanteret, at ventilationen fungerer som den skal. Hvis du er i tvivl om, hvem du skal kontakte, så kan du bruge Google til at finde professionelle. Her kan du skrive “renovering af ventilation” i søgefeltet, og så kan du se, hvem du kan kontakte.