Hvilket Rygestop virker bedst for dig?

03 juni 2019
Anders Lundtang Hansen
Hvilket Rygestop virker bedst for dig?

Et Rygestop beskriver i ordet selv, hvad der menes: man skal stoppe med at ryge.

Men med vores overskrift mener vi sådan set ikke, hvad målet er for dig som tobaksryger, men hvilken metode til at foretage et endeligt rygestop, der virker bedst for dig.

For nogle personer er det bare en såkaldt kold tyrker, at stoppe med at ryge fra den ene dag til den anden, og så rører de aldrig røg igen, så at sige.

Desværre har vi alle sammen ikke den form for viljestyrke, så der skal andre midler til.

Nogle lægger en plan for langsomt at trappe ned på, hvis der er tale om dette, cigaretterne, eller hvad man nu ryger, så man vænner kroppen til, at den ikke har brug for nikotinen.

Andre vælger at overgå til kun at ryge, når der er virkelige særlige lejligheder.
Visse person begyndet at dampe på en e-cigaret med e-væske, da sådan en har vist sig at være utroligt effektivt som erstatningsmiddel for røg.
Nogle igen vælger at erstatte smøgerne med noget andet, som kunne være slik.

Mange mennesker prøver også de såkaldte tyggegummier og plastre med nikotin, da det oftest er nikotinen, som kroppen savner og har abstinenser efter, men hvor man med dette alternativ giver kroppen det, den savner, men uden man får alt det skadelige fra tobakken ellers.

En del mennesker prøver alle disse metoder og kombinerer disse, udskifter dem og prøver sig frem, men finder ud af, at det aldrig virker konstant, og at det meget er situationsbundet til, hvad der lige virker i det givne tilfælde.

Derfor går man næsten rundt med et arsenal af alternativer til røgen, når smøgtrangen lige melder sig.

Der findes dog også andre metoder til at stoppe med at ryge, som har virket på mange mennesker før.

Har du for eksempel prøvet hypnose? Det har virket for andre.