Kom ud af dit misbrug med en professionel alkoholbehandling

07 december 2020
Astrid Pedersen

Når et menneske udvikler et overforbrug af alkohol, er der ikke langt til et decideret misbrug. Alkohol er nemlig et af de mest afhængighedsskabende stoffer, der findes – og samtidig et stof som er nemt at få fat på.

Dette betyder at det er utroligt nemt at oparbejde et meget højt forbrug af alkohol uden at omverdenen stiller spørgsmålstegn derved. Du kan købe alt hvad du skal bruge af øl, vin eller spiritus i dit lokale supermarked, i kiosken, og sågar på tankstationen uden at nogen løfter et øjenbryn. Og netop derfor er alkoholisme så stort et problem i denne del af verden.

Det er nemt at blive alkoholiker – og svært at holde op med at drikke

Lige så nemt det er at tillægge sig en dårlig vane som for eksempel et misbrug af alkohol, lige så svært er det at lægge flasken på hylden igen. Som nævnt er alkohol særdeles afhængigheds skabende – og derfor vil det ofte være nødvendigt med professionel hjælp til at komme ud af et misbrug af alkohol.

Har dit alkoholmisbrug stået på igennem flere år vil du for det første med stor sandsynlighed have udviklet det der kaldes tolerans. Det betyder at din krop har vænnet sig til alkoholen i en grad så at den har brug for et vist kvantum på daglig basis for overhovedet at kunne fungere.

Du vil således opleve at du ikke kan udføre selv de mest basale daglige gøremål uden at have fået et par øller eller sjusser indenbords, hvorved du opnår det som i fagsprog kaldes ”funktionspromillen”. For det andet vil det være direkte farligt for dig at forsøge at kvitte flasken fra den ene dag til den anden, da abstinenserne kan være skadelige for din krop og din hjerne.

Derfor bør du opsøge professionel alkoholbehandling på et behandlingscenter – læs mere på behandlingscentersoebypark.dk.