Man skal være bekendt med reglerne for erhvervsfoto

04 august 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Du behøver ikke at søge videre på nettet efter regler for erhvervsfoto, og det er ikke fordi, at du finder dem her heller: For der findes ikke nogle eksakte regler for, hvordan sådan nogle skal laves.

Det er ikke ligesom med et pasfoto, hvor der er mange specielle regler for, hvordan man skal se ud, hvordan lyset skal være, og at der ikke må være noget, der spærrer for udsynet til, at man kan se en på billedet.

Dette kan være irriterende for den enkelte, men det skaber trods alt nogle relativt ensrettede regler mange lande over, så der ikke er forskelle på den slags, når det kommer til forskellige pas fra diverse lande.

Man kan få foretaget erhvervsfoto mange steder såsom her i Danmark ved: https://solroedfoto.dk/erhvervsfotografering 

Det ser mere professionelt ud, end at en medarbejder gør det, og så fremstiller man sig også mere seriøs ved, at man får andre til gøre det, som der har forstand på det.

erhvervsfoto

Disse erhvervsfotograferinger skal se ordentlige ud

Herfra er det sådan set ellers op til det enkelte firma, hvad man ønsker at få lavet samt ikke mindst, hvordan man ønsker at fremstille de enkelte medarbejdere samt andet, man vil have billeder af.

Angående de ansatte kan det være et mere afslappet motiv, hvor man smiler og bare det afslappede tøj på, så man også fremstår som et almindeligt menneske, som kunden gerne vil lære at kende.

Men det kan også være lidt mere “stift” i det, hvor det handler mere om at vise, hvem der er ansigtet bag professionen, hvor man har uniformen på og smiler – men med lukket mund.

Dog giver det mere mening, hvis man laver nogle ensrettede retningslinjer for, hvordan man ønsker at fremstille ens ansatte og virksomhed, så der er en genkendelige sammenhængskraft, folk vil kunne genkende.