Pas dine tandlæge besøg , og bevar dine tænder

06 april 2020
Astrid Pedersen
Pas dine tandlæge besøg , og bevar dine tænder

Mange danskere springer deres årlige eller halv årlige tandlæge besøg op – med mere eller mindre gode undskyldninger.

Jeg har tandlæge skræk – hvad gør jeg?

Hvis grunden til din udeblivelse fra tandlæge besøg er funderet i tandlæge skræk, er det meget forståeligt. Mange mennesker har haft uheldige oplevelser med tandlægen tidligere i livet – eventuelt i barndommen – og er derfor hunderædde for at sætte sig i stolen.

Der ud over er det for de fleste temmelig grænseoverskridende at befinde sig i denne udsatte og sårbare position, mens tandlæger, tandplejere og klinik assistenter stikker instrumenter i gabet på én. Men du kan være ganske rolig. Nu om stunder er langt de fleste tandlæger opmærksomme på patienternes grænser og behov. Det er en del af en tandlæges uddannelse at respektere dig som patient, og lade dig få de pauser, du behøver, under behandlingen.

Derfor vil du hele tiden kunne sige fra, hvis det bliver for meget. Og din tandlæge vil, såfremt du under booking af aftalen gør opmærksom på din angst, sætte ekstra tid af til dig.

Jeg har ikke råd til at gå til tandlægen

Mange mennesker mener ikke, at de har råd til et tandlæge besøg. Denne begrundelse for at springe tandlæge besøget over bunder som oftest i en antagelse om at tandlæge besøg er utroligt dyre. Men faktisk er det sådan, så rutine tandlæge tjek og tandrensninger ikke koster særligt meget mere end en glad aften i byen eller et frisør besøg.

Du kan oven i købet få tilskud til tandlæge behandling gennem sygeforsikringen Danmark. Mange tandlæger kan også overtales til at indgå en aftale om at dele betalingen op i rater. Og så skal du tænke på, at et rutine besøg hvert halve år er langt billigere end en rodbehandling eller en isættelse af implantat, hvilket du kan risikere, hvis du ikke passer dine forebyggende kontrol besøg.

Bestil tid til tandlæge i dag på stjerneklinik.dk