Træfældning: Er der beboere i træet?

11 november 2021
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Her taler vi sådan set ikke om mennesker, for hvis der er nogle, der reelt set bor i en træhytte i et træ, så kan man ikke fælde træet, om folk er hjemme eller ej.

Hvis der er en gammel træhytte i træet, så skal man helst fjerne den første, inden man fælder træet, men man kan også godt fælde træet med hytten i imens.

Men hvis man nu lige ser på sådan noget som træfældning i Århus som et eksempel, så kan der være tale om nogle helt andre beboere, der ikke betaler husleje og ikke kan forstå, at deres hjem skal til at blive ødelagt: Dyrene og insekterne.

Det kan jo være, at man har nogle fugle, der har bygget reder her, og der kan være nogle egern, der holder til mens, mens større partier insekter også har valgt at slå sig ned her.

Der vil nok altid være nogle insekter i nogle træer, som må lade livet eller finde et nyt sted at bo, når man fælder træet, men hvad med de andre dyr?

image

Foretag en flytning inden træfældning

Der vil nok være nogle naturelskere, som gerne vil have, at man sørger for at finde et nyt hjem til de dyr, om de er med på idéen eller ej, og det er nok nogle andre end dem, som der skal stå for at fælde træerne, som der skal gøre det.

Det kan blive lidt besværligt, hvis der er mange dyr, og der måske ikke er noget sted i nærheden, man kan flytte dem til.

Men angående insekterne kan det også være, at der er nogle hvepse, der har bygget et bo i et træ her i Aarhus, og de vil gå amok, hvis man fælder træet.

Derfor skal man nok se lidt på, hvordan man kan komme af med dem først, inden man fælder træet.