Vælg det rette filter til dit ventilationsanlæg

04 juni 2021
Astrid Pedersen

Er du i besiddelse af et ventilationsanlæg i din bolig? Så har du brugt for de rette filtre dertil.

Hvorfor skal filter i ventilationsanlæg skiftes?

Dit ventilations anlæg skal døgnet rundt sikre at din bolig er optimalt ventileret således at luften altid er ren og dit indeklima dermed optimalt.

Derfor bør du sørge for at holde dit ventilations anlæg ved lige og samtidig servicere det ved regelmæssig udskiftning af filtre. Det er ikke svært at udskifte et filter til et ventilations anlæg – og det er hurtigt gjort. I hvert fald hvis du har de rette filtre.

Hvor ofte skal jeg skifte filter i mit ventilationsanlæg?

Generelt anbefales det at et filter i et ventilations anlæg skiftes hver fjerde til femte måned. Du bør dog altid tjekke filtrene i dine ventilations anlæg med jævne mellemrum. De kan nemlig sagtens have behov for hyppigere udskiftning.

Du kan godt vælge at støvsuge filtrene, men dette vil ikke rense dem for alt snavs – så skift dem i stedet når du kan se at de trænger. Samtidig bør du altid støvsuge og rengøre i området omkring filtrene i dit ventilations anlæg i forbindelse med udskiftning af filtrene.

Hvilken type filter til ventilationsanlæg skal jeg vælge?

Som hovedregel vil et almindeligt ventilations anlæg benytte G4 filtre – i visse tilfælde er det dog et G5 filter du skal have fat på. Dette er standard filtre i kategorierne grov filter og mellem filter.

Med det lidt finere F7 filter kan du beskytte medlemmer af husstanden som lider af pollen allergi. F7 filteret kaldes også pollen filter og er fint nok til at kunne fange mindre partikler som for eksempel pollen.

Hvem er BilligFilter.dk?

BilligFilter.dk er din online forhandler af filtre til alle typer ventilations anlæg. Du kan finde alle typer filtre online på BilligFilter.dk.